Old Maps Online Logo – Explore Historical MapsOld Maps Online Logo – Explore Historical Maps

Noticias

OldMapsOnline - Nieuwe versie uitgebracht

Publicado en: 5 de janeiro de 2023

Vergelijk en leg kaarten over elkaar! In de nieuwe versie die in december 2022 is uitgebracht, hebben we de Vergelijk-tool geïntegreerd in de zoekmachine op www.oldmapsonline.org. Nu kunt u eenvoudig de evolutie van een plaats in verschillende tijdsperioden bestuderen door verschillende kaarten visueel te vergelijken. Werk met twee of meer kaarten tegelijk, stapel de kaarten op elkaar, pas de transparantie aan om de kaarten met elkaar te vergelijken en markeer de kaarten die u het leukst vindt als favoriet.

Uw favoriete kaarten kunt u altijd vinden in de nieuw toegevoegde sectie "Mijn kaarten". Upload en georeferentie gescande kaarten en maak uw eigen kaartencollectie.

We hebben ook het systeem geoptimaliseerd en onze online tool voorbereid voor de implementatie van nieuwe functies die binnenkort in de volgende versies van oldmapsonline.org zullen verschijnen.

Sinds de eerste lancering in 2012 heeft de website miljoenen bezoekers gehad en dankzij onze partners, zoals The British Library, National Library of Scotland, David Rumsey, Harvard Library, Dutch National Archives, Charles University in Praag en vele andere instellingen wereldwijd, indexeert OldMapsOnline momenteel meer dan 527.000 historische kaarten.

Bezoek oldmapsonline.org, verken collecties van historische kaarten, vind plaatsen van uw interesse, vergelijk en leg uw favoriete kaarten over elkaar en dompel uzelf onder in het verkennen van het verleden.

We staan open voor samenwerking en verwelkomen uw constructieve feedback die u kunt sturen via https://support.oldmapsonline.org/knowledgebase of via [email protected].

Etiquetas: